تبلیغات
آســــــمانی بـــرای تـو - همه چیز درباره تخم‌مرغ
 
آســــــمانی بـــرای تـو
کسی که بهشت را بر زمین نیافته است آن را در آسمان نیز نخواهد یافت
 
 
سه شنبه بیستم دیماه سال 1390 :: نویسنده : مهــــناز
                                                     

یک تخم‌مرغ به‌طور متوسط حاوی ۶ گرم پروتئین است که بیشتر آن به‌صورت آلبومین می‌باشد. میزان چربی آن ۶ گرم بوده که ارزش کالریکی معادل ۸۰ کالری را دارد. این ماده غذائی باارزش همچنین حاوی ویتامین‌های B۲,B۱,A نیاسین K,E,D,B۳ و حدود ۲۵ تا ۳۰ میلی‌گرم کلسیم و ۲ تا یک‌ونیم میلی‌گرم آهن با قابلیت جذب بالا و ۱۰۴ میلی‌گرم فسفر می‌باشد.

به‌هنگام خرید و نیز جهت نگهداری آن نکات زیر را مدنظر داشته باشید:

تخم‌مرغ‌ها را بعد از آنکه به‌خوبی با آب شستید و خشک کردید، در داخل یخچال قرار دهید. توجه به این نکته بسیار مهم است زیرا معمولاً پوسته تخم‌مرغ ممکن است به فضولات و نیز انواع دیگر باکتری‌ها آلوده باشد. خشک کردن پس از شستشو خود از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، زیرا در غیر این صورت ممکن است باکتری‌ها همراه آب از راه منافذ موجود بر روی پوسته تخم‌مرغ به داخل آن نفوذ کند. تخم‌مرغ‌هائی را که پوسته آن‌ها ترک برداشته، مصرف نکنید. زیرا این امر احتمال نفوذ آلودگی به داخل آن را افزایش می‌دهد.

ریزی و درشتی یا پررنگ و کم‌رنگ بودن تخم‌مرغ هیچ تأثیری در خواص غذائی آن ندارد وبستگی به نژاد مرغ دارد. اما تیره بودن زردی تخم‌مرغ نشان دهنده غنی بودن تغذیه مرغ بوده وارزش غذائی بالاتری دارد. تخم‌مرغ را جهت مصرف کودکان کاملاً بپزید، زیرا سفیده تخم‌مرغ حاوی ماده‌ای به‌نام (آویدین) است که در صورت مصرف تخم‌مرغ به‌صورت خام، مانع جذب ویتامین (B۲ ریبوفلاوین) موجود در تخم‌مرغ می‌شود.

اگر می‌خواهید از سالم‌ بودن تخم‌مرغ اطمینان حاصل کنید، به چند نکته زیر توجه داشته باشید:

- وجود کیسه‌ هوائی بزرگ در قسمت پهن تخم‌مرغ، نمایانگر کهنگی آن است.

- اگر تخم‌مرغ سالم و تازه را در ظرف آب معمولی غوطه‌ور کنیم، در ته آن قرار می‌گیرد. اما اگر در روی سطح آب قرار گیرد و یا در وسط ظرف غوطه‌ور بماند و یا با کف ظرف زاویه‌ای بسازد، طوری‌که سر پهن آن به‌طرف بالا قرار گیرد، تخم‌مرغ مانده و کهنه است.

- تخم‌مرغ مانده را اگر تکان دهیم، صدای لقی از آن به گوش می‌رسد.

- تخم‌مرغ تازه و سالم اگر در برابر نور قرار گیرد، رنگ زرد و شفافی دارد، در صورتی‌که تخم‌مرغ کهنه رنگ کدری دارد.

- با شکستن تخم‌مرغ و مشاهده حالت زرد و سفیده نیز می‌توان به کهنگی و فساد تخم‌مرغ پی برد. تخم‌مرغ تازه سفیده غلیظ و کشداری دارد. زرده آن کم و بیش حالت کروی خود را حفظ کرده و به‌همین دلیل زرده و سفیده زودتر از هم جدا می‌شوند. برعکس در تخم‌مرغ کهنه و فاسد سفیده آبکی بوده و زرده پهن می‌شود. با کوچکترین ضربه‌ای لایه نازک روی آن پاره شده و پخش می‌شود. در مراحل پیشرفته فساد، سفیده و زرده، با هم مخلوط شده بوی نامطبوعی از آن به‌مشام می‌رسد.

- بهترین راه مصرف تخم‌مرغ، آب‌پز کردن آن است، طوری‌که سفت شده و به‌هنگام خوردن کاملاً جویده شود.

- مصرف تخم‌مرغ همراه با نان و کمی سبزی غذای کاملی است که می‌توان از آن برای تغذیه کودکان، جوانان و حتی سالخوردگان در صورتی‌که افراط نشود، استفاده کرد.

- چون تخم‌مرغ در آب حل می‌شود، می‌توان از آن در تهیه سوپ بیماران (تخم‌مرغ را در سوپ بشکنید) استفاده کنید.

- در مورد افرادی که دچار زیادی اسید اوریک، عفونت و سنگ کیسه صفرا و هرگونه مشکلی که در عملکرد کبد می‌باشند، مصرف زرده تخم‌مرغ منع می‌شود.

- پختن تخم‌مرغ در آب برای مدتی طولانی، باعث می‌گردد که زرده تخم‌مرغ پس از سرد شدن رنگی متمایل به خاکستری یا سیاه پیدا کند که مربوط به سولفور آهن بوده و مصرف آن زیانی به‌همراه ندارد .





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.


درباره وبلاگ



مدیر وبلاگ : مهــــناز
نویسندگان
نظرسنجی
نظر شما درباره کیفیت مطالب وبلاگ چیست ؟








جستجو

آمار وبلاگ
کل بازدید :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل :
تعداد نویسندگان :
تعداد کل پست ها :
آخرین بازدید :
آخرین بروز رسانی :